Generelle vilkår og betingelser

Oslo Kayak Tours har som mål å gi kundene våre en uforglemmelig opplevelse. Derfor stiller vi de høyeste krav til gjestenes sikkerhet og guidenes kompetanse.

Oslo 2024

Generelle betingelser

 1. OKT følger strenge helse- og sikkerhetsprosedyrer, men når man arbeider med naturen, er det alltid et element av risiko. Vær oppmerksom på at kajakkpadling innebærer en viss risiko.
 2. Sikkerhetsinstrukser vil bli gitt før hver tur, og alle våre gjester må forplikte seg til å følge disse instruksene.
 3. OKT eller våre guider kan ikke holdes ansvarlig for personskader, tap av utstyr eller skader som oppstår som følge av at instruksjonene ikke følges.
 4. Alle guidene våre er opplært i førstehjelp. På alle turer har de med seg sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr og kommunikasjonsutstyr.
 5. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet eller avlyse turer eller arrangementer på grunn av helse, sikkerhet og værforhold.
 6. Vi anbefaler alle gjester å ha sin egen personlige reise-/sykeforsikring.
 7. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer og justeringer i disse vilkårene uten å varsle kunden på forhånd. Vi vil gjøre vårt ytterste for å oppfylle vilkårene du avtalte da du booket. Avbestillingsreglene kan ikke endres.
 8. Vi tilbyr båter med en kapasitet på 50-120 kg.
 9. Minimumsalder er 6 år.
 10. Alle deltakere må kunne svømme minst 200 m.
 11. Vi forbeholder oss retten til å nekte en kunde å delta hvis vedkommende f.eks. er beruset eller på annen måte ikke er i stand til å sitte i en kajakk alene.
 12. Ved å betale for en tur forutsetter vi at kunden har lest og godtatt våre vilkår og betingelser.
 13. Eventuelle søksmål mot OKT eller noen av våre guider må føres ved en norsk domstol i henhold til norsk lov.

Bestilling og betaling

 1. Våre kajakkturer eller kurs må bestilles og betales på forhånd i vår nettbutikk, per telefon, e-post eller hos en av våre salgsagenter.
 2. Bestillingen er bindende når betalingen er gjennomført. Skriv ut bekreftelseskupongen som bevis på transaksjonen, og ta den med deg til basen vår.

Avbestillingsregler

Hvis kunden avbestiller før turen starter, vil følgende refusjon gjelde:

 1. For grupper: Avbestilling inntil 14 dager før avreise: 100 % av reisens pris refunderes. Avbestilling inntil 7 dager før avreise: 50 % av reisens pris refunderes. Avbestilling senere enn 7 dager før avreise: Reisens pris vil ikke bli refundert.
 2. Individuelle bestillinger: Turen kan avbestilles kostnadsfritt innen 48 timer før avreise.
 3. Vi trekker fra 120 NOK fra tilbakebetalingen for internasjonale bankoverføringsgebyrer.
 4. Hvis en kunde ikke møter opp til avtalt tid, gis det ingen refusjon.
 5. Sørg for å møte opp på avtalt sted i god tid. Hvis du kommer for sent, kan det hende at gruppen drar uten deg. Hvis dette skjer, vil vi ikke refundere eller ombooke turen.
 6. Ved avbestilling må du sende bookingbekreftelsen på e-post. Vennligst oppgi navn og internasjonalt bankkontonummer.

Avbestillinger fra OKT

 1. Dårlig vær er generelt ikke en grunn til å avlyse en tur. Vind er en utfordring vi vil forsøke å mestre, og regn kan ha sine fascinerende sider på fjorden. I så fall sørger vi for egnet regnbeskyttelse. Det kan imidlertid oppstå uforutsette situasjoner der gjestenes sikkerhet kan være i fare, og vi vil for eksempel avlyse en tur i tilfelle tordenvær eller tett tåke. I så fall vil vi forsøke å legge om turen eller refundere hele reisens pris.
 2. Vi forbeholder oss retten til Force Majeure hvis en hendelse utenfor vår kontroll forhindrer at bestillingen din kan gjennomføres. Det dreier seg om hendelser og omstendigheter som vi ikke kan forutse eller unngå, selv om vi utviser tilbørlig aktsomhet. Slike hendelser kan omfatte, men er ikke begrenset til, krig, krigstrusler, uroligheter, fiendtligheter, streik eller andre arbeidskonflikter, naturkatastrofer, brann, naturkatastrofer, terrorhandlinger, tekniske problemer med transport, stenging av flyplasser, havner og/eller ferger, karantene, epidemier, vind- og værforhold, myndighetstiltak eller andre hendelser utenfor vår kontroll. I tilfelle en Force Majeure-situasjon vil det ikke bli gitt refusjon, men vi vil gjøre vårt beste for å legge om turen.
 3. Ombooking kan avtales i inntil 2 år etter avtalt tur.
 4. Med mindre det arrangeres en privat tur, gjennomføres turene våre med minst 3 deltakere. Hvis vi må avlyse en tur på grunn av dette, vil vi gjøre vårt beste for å sette opp en ny tur eller refundere pengene dine.

Helse og trening

 1. Selv om de vanlige turene våre ikke er anstrengende, anbefales en viss grad av smidighet og kondisjon.
 2. Gi beskjed til guiden hvis du har fysiske problemer som kan påvirke din opplevelse av kajakkturen.
 3. Siden gruppene våre er små, kan vi normalt tilpasse tempoet på turen til gjestene våre. Hvis du er ute etter mosjon, må du være oppmerksom på at de vanlige turene våre ikke er ment som dette, og at du vil bli bedt om å tilpasse farten til de andre kundene og guidens tempo.

Informasjon om turen

 1. Kajakkpadling er en vannsport. Vi gjør vårt beste for å holde deg tørr, men noe kontakt med saltvann er uunngåelig. Ta med egnede klær. Vi sørger for sko til deg.
 2. Ta med et tørt skift med klær – i tilfelle du skal svømme – mer eller mindre frivillig.
 3. Alle deltakere må bruke redningsvest.
 4. Av sikkerhetsgrunner bør gruppen holde sammen. Deltakere som forlater gruppen, gjør dette på eget ansvar. Reiselederne er ikke ansvarlige for personer som forlater gruppen.
 5. Hvis ikke annet er oppgitt, er mat og drikke ikke inkludert i prisen.
 6. Hva du bør ta med:
  • Solbeskyttelse
  • (om mulig vanntett) pose til å oppbevare verdisaker i
  • Fest brillene slik at du ikke mister dem i vannet.
  • Vannflaske.

Vi gleder oss til å se deg!

Call! Mail! Startingpoint Gift Cards FAQs