BETINGELSER OG TURINFORMASJON

GENERELLE SALGSBETINGELSER

Oslo Kayak Tours vil skape uforglemmelige opplevelser for våre kunder. Derfor setter vi sikkerheten til våre gjester og kompetansen til våre guider svært høyt.

Oslo, mars 2023

GENERELLE BETINGELSER

 1. Vi følger strenge helse- og sikkerhetsprosedyrer, men når vi har med naturen å gjøre er det alltid en viss risiko involvert. Vær klar over at kajakkpadling innebærer en liten grad av risiko.
 2. Før hver tur vil det bli foretatt en sikkerhetsdemonstrasjon. Alle gjester må følge instruksjonene som blir gitt.
 3. OKT og våre guider kan ikke holdes ansvarlig for personskader, skader eller tap av eiendeler når dette er forårsaket av at instruksjonene ikke ble fulgt.
 4. Alle våre guider har førstehjelpskurs. De har med sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr og kommunikasjonsutstyr på alle turer.
 5. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer på tidspunkt eller avlyse hvilken som helst tur eller arrangement dersom helse, sikkerhet eller værforhold tilsier at det er nødvendig.
 6. Vi anbefaler alle gjester å ha egen reise- og helseforsikring.
 7. Vi forbeholder oss retten til å endre og tilpasse disse betingelsene og reglene uten å varsle noen av kundene. Vi vil gjøre vårt ytterste for å oppfylle betingelsene som blir inngått ved bestilling. Avlysningsretningslinjene kan ikke endres.
 8. Vi tilbyr båter som har en kapasitet på 50-120 kg.
 9. Minstealder er 6 år.
 10. Alle deltakere må være i stand til å svømme minst 200 m.
 11. Vi forbeholder oss retten til å nekte en kunde å delta, dersom personen for eksempel er beruset eller på annen måte ute av stand til å sitte i en kajakk alene.
 12. Når en kunde har betalt for en tur forutsetter vi at betingelser og regler er lest og godtatt.
 13. En eventuell rettssak mot OKT eller en av våre guider må bli gjennomført i en norsk rettssal i henhold til Norges lover.

BESTILLING OG BETALING

 1. Våre kajakkturer og arrangementer må bestilles og betales på forhånd i vår nettbutikk, på telefon, på e-post eller hos en av våre salgsagenter.
 2. Bestilling er bindende når betalingen er utført. Vennligst skriv ut betalingsbekreftelsen som bevis på handelen, og ta denne med til avtalt møtepunkt.

REGLER FOR AVBESTILLING

Hvis kunden avbestiller før turen starter, gjelder følgende regler:

 1. Grupper: Avbestilling fram til 14 dager før turstart: 100% av kostnadene blir refundert. Avbestilling fram til 7 dager før turstart: 50% av kostnadene blir refundert. Avbestilling mindre enn 7 dager før turstart: kostnadene blir ikke refundert.
 2. Enkeltbookinger kan bli avbestilt innen 48 timer før start uten kostnader.
 3. Vi trekker fra 120 NOK fra refusjonen for å dekke internasjonale pengeoverføringer.
 4. Hvis en kunde ikke møter opp på avtalt tid og sted, blir kostnadene ikke refundert.
 5. Vennligst møt opp på avtalt sted i god tid. Hvis du er forsinket, kan gruppen dra uten deg. Hvis dette inntreffer, vil vi hverken refundere eller sette opp et nytt tidspunkt for turen din.
 6. For å avbestille, vennligst send oss betalingsbekreftelsen på e-post. Skriv fullt navn og oppgi ditt internasjonale bankkontonummer.

AVLYSNINGER GJORT AV OKT

 1. Dårlig vær er som regel ingen grunn til å avlyse en tur. Vind er en utfordring vi prøver å mestre, og regn kan være fascinerende når du er ute på fjorden. Er det regnvær, stiller vi med passende regntøy. Imidlertid kan det skje uforutsette ting der sikkerheten til våre gjester kan være i fare. Vi vil for eksempel avlyse en tur ved sterkt tordenvær eller tett tåke. I slike tilfeller vil vi prøve å finne et nytt tidspunkt som passer deg, eller refundere hele turkostnaden.
 2. Vi forbeholder oss retten til force majeure hvis en hendelse utenfor vår kontroll inntreffer og vi ikke kan innfri det vi har lovet deg ved bestilling. Slike hendelser er ikke noe vi kan kontrollere, forutse eller unngå, selv med planlegging. Force majeure inkluderer, men er ikke begrenset til, hendelser som krig, fare for krig, sivil uro eller strid, streik eller annen bransjekonflikter, naturkatastrofer, brann, terrorisme, tekniske transportproblemer, stenging av flyplasser, havner og/eller ferger, karantene, epidemier, vind- og værforhold, inngripen fra myndighetene eller andre hendelser utenfor vår kontroll. Skulle en force majeure-situasjon inntreffe, blir ikke turkostnadene refundert, men vi vil gjøre vårt beste for å finne et annet tidspunkt for din tur.
 3. Vi kan sette opp et nytt tidspunkt for din tur innen samme eller påfølgende sesong.
 4. Hvis ikke en privattur er boket, er minimum antall deltakere per tur 4. Hvis vi må avlyse turen på grunn av for få deltakere, skal vi gjøre vårt beste for å finne et annet tidspunkt for din tur eller refunderer kostnader tilbake.

HELSE OG FITNESS

 1. Selv om våre vanlige turer ikke er slitsomme, kreves en viss grad av smidighet og fysisk form.
 2. Vennligst si fra til guiden din hvis du har noen fysiske lidelser som kan påvirke din opplevelse av å være med på en kajakktur.
 3. Ettersom våre grupper er små, kan vi normalt sett tilpasse tempoet til gjestene. Hvis du er ute etter en treningstur med kajakk, vennligst vær oppmerksom på at våre vanlige turer ikke er det. Du vil bli bedt om å tilpasse tempoet etter andre gjester og å følge guidenes anvisninger.

Våre corona-tiltak:

Vi padler i små grupper og på vannet er det lett å holde avstand fra hverandre.
Innføring til padleteknik og sikkerhetsinstruskjon foregår på land.
Alt av utstyr er vasket før og etter turen, men vi oppfordrer alle å bringe egne sko og vester hvis mulig.
Ellers følger vi de anbefalinger som Norges Padleforbund har utgitt.

 

TURINFORMASJON

 1. Kajakkpadling er en vannsport. Vi vil gjøre så godt vi kan for å holde deg tørr, men noe kontakt med saltvann er uunngåelig. Ta med bekveme klær som egner seg (f. eks. lett treningstøy som tåler litt saltvann). Vi har sko du kan bruke.
 2. Vennligst ta med et tørt klesskift i tilfelle du må svømme, mer eller mindre frivillig.
 3. Alle deltakere må bruke redningsvest.
 4. Av sikkerhetshensyn må gruppen holde seg samlet. Deltakere som forlater gruppen, gjør dette på egen risiko. Guidene er ikke ansvarlige for sikkerheten til personer som forlater gruppen.
 5. Hvis det ikke står spesifikt nevnt, er mat og drikke ikke inkludert i prisen.
 6. Dette må du ta med:
  • solkrem
  • (hvis mulig vanntett) beholder til å oppbevare verdisaker i
  • Solbriller med feste så du ikke mister dem i vannet.
  • Noe å drikke.

Vi gleder oss til å se deg!