Kurs

Vi tilbyr ulike kajakk kurs som vil utfordre og hjelpe deg uavhengig av nivå. Kursene foregår i små grupper og på denne måten legges det til rette for hver enkelt. Kurs følger kursstigen i Norges Padleforbund.

Våre høy kvalifiserte instruktører gi deg en introduksjon til kajakking eller hjelper deg å utvide dine ferdigheter. Vi har ingen faste kurser men kan organisere kurs for grupper eller enkelpersoner. Lær å beherske din kajakk, redningsmetoder og hvordan man reagerer i uventede situasjoner – alt i trygge omgivelser og med mye moro! Kanskje du vil til og med forsøke en eskimorulle?

Introduksjonskurs

I løpet av 3 timer lærer du å handtere båten riktig og om grunnlegende padleteknikk. I små grupper kan vi følge opp hver enkelt, så at alle få det best mulige ut av kurset.

Pris: 1450,- inkl. utstyr og våttkort

Introkursene gir grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk.

  • Hvordan komme seg inn og ut av kajakken
  • Framover- og bakover padling
  • Padleteknikker
  • Kameratredning

Introkurs Barn

Alle barn ønsker å oppleve noe spennende, være med på voksne aktiviteter, og gjerne lære noe nytt. Her lærer alle det aller mest grunnleggende om det å padle på en leken og morsomt måte. Barna blir kjent med kajakk og omgivelsene kombinert med lek og øvelser. Padlingen i ung alder legger grunnlag for en livslang aktivitet og mange fine opplevelser. De fleste barn som får prøve kajakkpadling, blir rask glade i aktiviteten og å være ute.

Ca. 3 timer Alder: 8 – 14 år
Pris: Kr. 800,- inkl. utstyr (Kr. 100,- for våttkort)

Introkurs familie

På dette kurset kan hele familien blir tryggere, gjøre noe sammen og samtidig får en fin opplevelse. Når barn og voksne padler sammen viskes generasjonskløften fort ut, for på vannet er vi alle like. Selv om styrkeforholdet kanskje ikke er det samme, vil de unges iver og pågangsmot fort oppveie manglende muskelstyrke og teknikk.

Pris: Voksne Kr. 1450,- inkl. utstyr, Barn (8-14): kr. 800,-
Ca. 3 timer

Ønsker du å lære mer?

Grunnkurs

Etter en 16-timers kurs føler du deg mye tryggere på vannet og har lært deg flere redningsmetoder. Dette kurset kan tas over en helg eller fordelt over flere kvelder.

Teknikkurs

Forbedre din teknikk og lær mer om det komplekse tema padling. Dette kurset kan tas over en helg eller fordelt over flere kvelder.

Aktivitetslederkurs

Ønsker du å være aktivitetsleder eller bare vil ha mer sikkerhet når du leder en gruppe med venner eller familien på en kajakktur så er det en kurs hvor du lærer hva du kan gjøre for å få litt mer ut av en tur, hvordan man planer noe sant og hvordan man reagerer i uventede situasjoner.

Vi følger Norges padleforbund (NPF) sitt kursprogram. Våre instruktører er utdannet gjennom Norges padleforbund (NPF). Vi setter sikkerheten i fokus, og ønsker derfor ikke flere enn 8 deltagere pr. instruktør.  Våttkort er en sertifisering etter bestått kurs, som gir deg mulighet å leie kajakk i hele Norge.

I tillegg til kursene etter NPFs kursstige tilbyr vi rullekurs eller barnekurs med spesiell utdannede instruktører.